Прелиминарни резултати пријемног испита – упутство и напомене

На порталу Моја средња школа доступни (видљиви) су подаци о прелиминарним резултатима свих пријемних испита одржаних прошлог викенда, односно до 9. маја.

Прелиминарне резултате пријемног испита на порталу Моја средња школа можете проверити, у складу са свим прописима о заштити личних података, на било који од наведена три начина:

  1. Уносом овогодишње јединствене осмоцифрене уписне шифре ученика (ИД), уколико
    корисник/посетилац сајта већ није пријављен (улогован) на адреси https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Ucenici
  2. На страници Детаљи пријемног испита (https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Detalji-ispita ) избором пријемног испита, а затим уносом броја пријаве.
  3. Ако је корисник (родитељ) пријављен (улогован) на систем на страници Преглед пријава.

Ученици који немају овогодишњу уписну шифру могу да провере прелиминарне резултате пријемног испита на порталу Моја средња школа на следећи начин:

  1. На страници Детаљи пријемног испита ( https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Detalji-ispita ) избором пријемног испита, а затим уносом броја пријаве без обзира да ли су попунили пријаву онлајн или непосредно у школи.

Важне напомене:

  1. Коначни резултати нису и коначан распоред уписаних ученика, већ само коначни резултати којим се јасно приказују имена само оних ученика који су стекли право да конкуришу за одређене образовне профиле за које су положили пријемне испите (и колико бодова це им РУК додати приликом рангирања и расподеле за те образовне профиле), а да би их и уписали неопхпдно је да обаве и завршни испит у својој основној школи (уколико нису до 25.јуна имаће могућност у августовском испитном року), а затим и да, почетком јула, попуне уобичајени образац листе жељених образовних профила у својој основној школи (!!!) или преко портала Моја средња школа.
  2. Коначан распоред ученика који су положили пријемне испите (и на основу података о унетим листама жеља почетком јула) припрема и прави само Републичка комисија и биће објављени 12.јула као званични извештај РУК за први уписни круг.
  3. Само музичке школе праве ранг листе и распореде, али након објављивања коначних резултата  завршног испита, односно почетком јула када ће и уписивати ученике.