Preliminarni rezultati prijemnog ispita – uputstvo i napomene

Na portalu Moja srednja škola dostupni (vidljivi) su podaci o preliminarnim rezultatima svih prijemnih ispita održanih prošlog vikenda, odnosno do 9. maja.

Preliminarne rezultate prijemnog ispita na portalu Moja srednja škola možete proveriti, u skladu sa svim propisima o zaštiti ličnih podataka, na bilo koji od navedena tri načina:

  1. Unosom ovogodišnje jedinstvene osmocifrene upisne šifre učenika (ID), ukoliko
    korisnik/posetilac sajta već nije prijavljen (ulogovan) na adresi https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Ucenici
  2. Na stranici Detalji prijemnog ispita (https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Detalji-ispita ) izborom prijemnog ispita, a zatim unosom broja prijave.
  3. Ako je korisnik (roditelj) prijavljen (ulogovan) na sistem na stranici Pregled prijava.

Učenici koji nemaju ovogodišnju upisnu šifru mogu da provere preliminarne rezultate prijemnog ispita na portalu Moja srednja škola na sledeći način:

  1. Na stranici Detalji prijemnog ispita ( https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Prijemni-Ispiti/Detalji-ispita ) izborom prijemnog ispita, a zatim unosom broja prijave bez obzira da li su popunili prijavu onlajn ili neposredno u školi.

Važne napomene:

  1. Konačni rezultati nisu i konačan raspored upisanih učenika, već samo konačni rezultati kojim se jasno prikazuju imena samo onih učenika koji su stekli pravo da konkurišu za određene obrazovne profile za koje su položili prijemne ispite (i koliko bodova ce im RUK dodati prilikom rangiranja i raspodele za te obrazovne profile), a da bi ih i upisali neophpdno je da obave i završni ispit u svojoj osnovnoj školi (ukoliko nisu do 25.juna imaće mogućnost u avgustovskom ispitnom roku), a zatim i da, početkom jula, popune uobičajeni obrazac liste željenih obrazovnih profila u svojoj osnovnoj školi (!!!) ili preko portala Moja srednja škola.
  2. Konačan raspored učenika koji su položili prijemne ispite (i na osnovu podataka o unetim listama želja početkom jula) priprema i pravi samo Republička komisija i biće objavljeni 12.jula kao zvanični izveštaj RUK za prvi upisni krug.
  3. Samo muzičke škole prave rang liste i rasporede, ali nakon objavljivanja konačnih rezultata  završnog ispita, odnosno početkom jula kada će i upisivati učenike.